PARSON är en jakthundsras optimerad för grytjakt, men även skickad för annan jakt, eftersök, viltspår, agility, lydnad, utställning och härlig samvaro i naturen. Adesso föder upp valpar för aktiva hem.

  ::  Nytt!! :: News!! ::  
  Adesso ?  
  Historia :: History  
  Ninja  
  Loa  
  Dottie  
  Allis  
  Rosso  
  Frasse  
  Assa  
  Valpar :: Puppies  
  Kullarna :: Litters  
  Hanar i avel :: Studs  
  Hälsa :: Health  
  Om parson russell terriern  
  Länkar :: Links  
  Kontakt :: Contact  
 

 

Senaste Nytt

:: Ninja ::  

 

  I juni 2007  

 Ninja fann klöven som vanligt

Ninja tränar viltspår.

Ninjas meritering har fått stå tillbaka lite för Loas. Därför att Loa ska ha valpar. Ninja ska få avsluta sitt rävsprängarchampionat senare i år förhoppningsvis och vi har tagit upp spårträningen. Ninja älskar verkligen att få jobba och därför är det en stor glädje att få ge henne uppgifter. 

   

  I september 2006  

 Ninja som Tjuren Ferdinand

Ninja har ägnat sig åt att ta det lugnt i september.

Medan matte A har rest, stressat och rasslat runt som ett torrt skinn har Ninja vilat på lagrarna som hon skaffat sig Rengsjö och Mora. Ninja har laddat för nästa steg...  

   

  13 augusti 2006  

 Ninja o Annica efter Gk GAS nr 2

Ninja med matte Annica efter andra raka godkända grytanlagsprovet! (Foto Berit B-L)

Ninja har tagit sitt andra raka godkända grytanlagsprov sprängare. Domare var Per Andersson i Mora. Det är verkligen jättekul att Ninja fått en sådan grytlig fart den här säsongen. Nu återstår överväxlingen till den äkta varan,  naturgrytsarbete. Förra helgens första besök såg lovande ut. En höst att se fram emot.  

  

I början av augusti 2006  

Ninja i Storgrytet augusti 2006 

Ninja har verkligen visat att hon gillar grytarbetet på senare tid. Vid träningarna i provgrytet har hon gjort tydliga framsteg och godkändes i början av augusti vid det första anlagsprovet och vid besöket i det maffiga Storgrytet i helgen var hon nyfiken och proaktiv. (Foto Berit B-L)

  

7 juli 2006  

Ninja godkänd anlagsprov gryt

Ninja godkänd anlagsprov sprängare och därmed även Godkänd Eftersökshund gryt!

Ninja startades i provgrytet våren 2003. Hon tog snabbt både karaktärsprovet och grytapporteringen. Men sedan fastnade vi på hyllan kan man säga. När Loas nybörjar-träning påbörjades i maj fick även Ninja en träning och hennes första runda i provgrytet visade på härliga takter. I fjol var Ninja lite chubby men nu var hon i 'piena forma' och förträngningarna och hyllan utgjorde inte längre några problem. Efter en låång dag i värmen, med bilåkning, väntan och grytträning startades Ninja i anlagsprov sprängare. Det fick bära eller brista - och det bar!!!

Med ett arbetssätt som var 'effektivt med god kontakt', visade hon skärpa, bröt spontant och rörde sig 'snabbt i gångarna'. Skallet bedömdes som godtagbart i hörbarhet och hon skallade 'helt ärligt' OCH... (här ska det vara trumpetfanfar) Ninja kunde kallas ut!!!

Det senare är inte vardagsmat med Ninja som ogärna vill avsluta det roliga i grytet men hon mattades av på slutet och domare Daniel Andersson konstaterade att hennes fartiga inledning inte höll hela provet ut... men, men... likafullt - allt som skulle göras gjordes inom den stipulerade tiden och våranses underbara tossmaja Ninja blev godkänd!! Yiiippieee!

I kraft av Ninjas tidigare förvärvade Gk grytkaraktär, Gk grytapportering och Gk i anlagsprov viltspår och det nocturna Gk grytanlagsprov är hon nu Godkänd Eftersökshund gryt!!!

Efter en vilodag kunde hon ställas i jaktklass för första gången. Vi hade haft en diskussion om huruvida det var någon poäng med att visas i jaktklass. Berit som gjort det med många hundar många gånger hävdade att det är det inte, Birgitta parsonordförande sade tvärtom. De två tikar som startades i Alfta inför domare Krasilnikoff kunde snabbt och effektivt styrka Berits synsätt. Certsamlerskan Ninja fick åka hem med ett gult band den dagen. Men både hon, matte och uppfödare Berit var mätta och nöjda med hennes nyförvärvade 'J' framför namnet! 

 

5 juni 2006  

Ninja efter spårträning

Ninja tränar öppenklass!

Ninja, har liksom Loa och Isak, tränat viltspår ett par gånger sedan snön äntligen smält undan.  Idag gick Ninja ett Beritlagt öppenklasspår med alla dess ingredienser. Ninja är en duktig spårare som vet var hon har att göra och så till den milda grad att hon kan kosta på sig lite utsvävningar. Spåret var lagt i en utmanande terräng och Ninja jobbade jättebra.

 

 14 maj 2006

Ninja, ANnica, Berit i spår  Ninja o Annica efter lyckat spår

Ninja gick ut med kolsyra i kroppen och avslutade som en sann tokglad parson!

Vårens andra viltspår: Ninja som i förrförra veckan visste exakt vad hon höll på med, visste det i ännu högre grad idag. Men jisses vad kul hon hade! Första halvan av spåret var hon så glad att det skvätte kolsyra om hela hunden. Så hade hon inte bara matte Annica efter sig i linan utan bakom henne även publik; Berit och Tina som lät sig smittas av Ninjas spårvårliga lyckorus.

2 maj 2006

Ninja vet vad hon gör  Ninjas klöv!

Ninja spårade fokuserat och avslutade klockrent!

Vårens första viltspår: Ninja visste minsann vad det var frågan om. Inget damm på den kunskapen inte. Medan matte fipplade med påselningen anade man att Ninja skulle gå ut i spåret på en vårlig överväxel. Men man är väl ett spårproffs... Sakligt och balanserat i bra tempo och med ett tydligt bestämt avslut var vårens första viltspår tillryggalagt. Åter tillbaka på Berget visade Ninja med ackuratess för Loa hur man effektivt apporterar ett riktigt tungt skinn ur ett karaktärsgryt.